DOMA art festival

DOMA е международен арт фестивал за визуални изкуства по идея на DOMA Art Foundation. Идеята на фондацията е да представя съвременното изкуство на различни държави у нас, като фокусира вниманието върху утвърдени и израстващи артисти.
Всяка година избрана страна ще запознава българската публика със свои забележителни съвременни артисти, а в следващо издание – най-добрите български артисти ще бъдат изпращани и представяни в съответната държава.
Първото издание на фестивала, DOMA 2013 “Пулсът на Южна Корея”, споделя изкуството и културата на Южна Корея. Изтокът гостува на София в лицето на артисти от различни жанрове на изкуството – фотография, изобразително изкуство, скулптура, илюстрация, графика, танц, музика, мултижанров пърформънс и други. Фестивалът ще се случва в четири основни локации в столицата: Vivacom Art Hall, Национална художествена галерия, Национална художествена академия и Фабрика 126.
Между 30 май и 9 юни 2013 г. българската публика се включи напълно безплатно в различни изложби, работилници, лекции, дискусии, кино прожекции и много други инициативи. Естествено, в рамките на фестивала бе отделено внимание и на детската програма, която се състоя на 1 и 2 юни.
Фестивалът се осъществява благодарение на институционалната помощ на Министерство на културата, Столична община, Национална художествена галерия, Национална художествена академия, Център по кореистика към СУ, Национална гимназия за приложни изкуства Св. Лука. DOMA Art Festival подкрепя кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата 2019.